Viltfärsgratäng med rotsellerimos

INGREDIENSER
4 portioner

Mos

  • 500 g rotselleri
  • 500 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt

Färs

  • 500 g viltfärs eller annan färs
  • 100 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 msk frysta lingon (tinade)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 dl Staropramen Non Alcoholic

GÖR SÅ HÄR

Mos

  1. Skala och dela rotselleri och potatis.
  2. Koka dem mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av någon minut.
  3. Mosa grovt med en stöt eller visp och blanda ner mjölk, smör och salt.

Färs

  1. Skala rotselleri, morötter och lök.
  2. Riv rotselleri och morot grovt samt finhacka löken.
  3. Fräs färsen med lök, morot och selleri några minuter i smör.
  4. Tillsätt tomatpuré, timjan, oregano, lingon, salt, peppar och öl. Koka ihop några minuter.
  5. Lägg i en ugnsfast form och toppa med moset. Gratinera i 200 °C ca 15-20 minuter.
  6. Servera med lingon och garnera med färska örter t.ex. timjan.

TIPS!
Vill du göra gratängen ännu lyxigare kan du toppa med skivor av mozzarella innan du gratinerar.