Renskav med gnocchi

INGREDIENSER
4 portioner

Renskav

  • 1 pkt renskav ca 400-600 g
  • 1 – 2 pkt potatisgnocchi
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk hela tomater + ca 1 dl vatten (skölj ur burken)
  • 1 morot
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 1 msk vinäger
  • 25 g smör
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • Ruccola
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp en kastrull med saltat vatten.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morot.
  3. Bryn renskavet i olivolja. Tillsätt lök, vitlök, morot, tomat, oregano, timjan och vinäger.
  4. Låt allt koka ihop i ca 10 minuter, rör då och då.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg gnocchin i det kokande vattnet och sjud i ca 2 min.
  7. Häll av vattnet och stek gnocchin i panna med smör tills de är gyllene.
  8. Blanda gnocchi och renskav. Toppa med smulad fetaost, basilika och ruccola.

TIPS!
Det går såklart bra att ersätta renskavet med t.ex. nötfärs eller vegetarisk färs.