Älgsliders - Staropramen

Älgsliders

INGREDIENSER

4 portioner

Älgsliders

  • 600 g viltfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 8 skivor ost
  • 8 små hamburgerbröd
  • 8 skivor bacon
  • Sallad

Lingonmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 msk dijonsenap

Karamelliserad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk råsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Forma färsen till burgare och salta och peppra ovanpå.
  2. Stek i smör och olja 2 – 3 minuter och lägg på ost.
  3. Blanda alla ingredienser till majonnäsen.
  4. Skala och skär rödlöken i tunna ringar och stek mjuk i kastrull.
  5. Häll på rödvinsvinäger, socker, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda på svag värme utan lock i ca 10 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in.
  6. Rör om då och då. Låt svalna något.
  7. Stek baconet krispigt. Stek hamburgerbröden. Lägg ihop sallad, burgare, bacon, lök och lingonmajonnäs i brödet.

TIPS!
Det går bra att ersätta viltfärsen med nöt- eller blandfärs. Eller med vegetariska burgare.